Menu

Rente ECB: dit jaar geen verhoging meer

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft aangekondigd dit jaar de rente niet meer te verhogen. Reden hiervoor is een vertraging van de groei. De economische groei komt dit jaar naar verwachting 0.6 procentpunt lager uit. Ook valt de inflatie dit jaar naar verwachting 0.4 procentpunt lager uit dan in december werd verwacht.

Leningloket voor banken

De centrale bank geeft wel aan dat de banken vanaf september weer gemakkelijk toegang krijgen tot het leningloket. De voorwaarden zijn echter wel minder gunstig dan in eerdere financieringsrondes. Naast dat er kortere looptijden van toepassing zijn, zullen banken ook geen geld meer toe krijgen op leningen.

In de markt kunnen banken nog wel leningen aantrekken met een negatieve rente, waardoor er alternatieven zijn en de rente niet gelijk zal aantrekken. De algemene conclusie is dat het financiële systeem nog steeds heel ver weg is van ‘normaal’ en dat renteverhoging nog langer uit blijft.

Meer weten?
Wil je meer weten over wat dit voor jou kan betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem contact op met Mark Klein Breteler.

✆ 06 424 917 69

✉ m.kleinbreteler@wecapital.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.