Menu

Weinig verandering binnen het huidige monetaire beleid ECB

Onlangs heeft de Europese Centrale Bank (ECB) weer vergaderd. De conclusie: er zal weinig veranderen aan het huidige monetaire beleid. De rente lijkt voorlopig dus stabiel laag te blijven.

Strategisch beleid evalueren

Wel wil de ECB het strategische beleid gaan evalueren. Eén van de redenen hiervoor is dat de wereldeconomie ten opzichte van het huidige strategische plan, dat dateert uit 2003, ingrijpend is veranderd.

Lange rente licht gedaald

In de eerste maand van dit jaar is de lange rente nog iets gedaald. Dit heeft onder meer te maken met de onrust in het Midden-Oosten (Verenigde Staten vs. Iran) en het Coronavirus.

De verwachting is dat de economische groei de komende maanden zwak blijft, net als de inflatiedruk. Dit zou een reden kunnen zijn voor het nogmaals verlagen van de depositorentes ( 0,1%). Analisten gaan er dan ook vanuit dat zowel de korte als de lange renten nog iets zullen dalen als gevolg van een nieuwe verruiming door de ECB.

De financiële wereld verwacht dat het huidige lage renteniveau aan zal houden totdat de inflatie naar een niveau stijgt dat dicht bij de 2% ligt.

Meer weten?
Wil je meer weten over wat deze ontwikkelingen voor jou kunnen betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem contact op met Mark Klein Breteler.

✆ 06 424 917 69

✉ m.kleinbreteler@wecapital.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.