Bedrijf verkopen: een emotionele en ingrijpende stap

Samenwerken voor de verkoop van je bedrijf

Wil je je bedrijf verkopen? De verkoop van je bedrijf is vaak een emotionele en ingrijpende stap. Zeker als het gaat om een familiebedrijf. De specialisten van WeCapital helpen je graag om de verkoop van je onderneming zo goed mogelijk te laten verlopen. Voor jezelf én voor de nieuwe generatie.

Overdracht familiebedrijven

Binnen familiebedrijven wordt het bedrijf van generatie op generatie doorgegeven. En niet voor niets, want Nederlandse familiebedrijven doen het goed. Ze presteren 7% beter dan andere bedrijven blijkt uit onderzoek. Bovendien is de rentabiliteit van familiebedrijven gemiddeld 16% hoger. Bij de verkoop van je bedrijf is het dus van groot belang om aandacht te besteden aan de familiewaarden. Want familiebedrijven die hun waarden consequent uitdragen, verbinden zich goed aan klanten en leveranciers.

Als je je bedrijf gaat verkopen, is het dus belangrijk om zowel emotioneel als rationeel gezien goed voorbereid te zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor ondernemingen die geen familiebedrijf zijn. Een goede voorbereiding verhoogt de slagingskans en zorgt voor een soepele verkoop.

Begeleiding bedrijf verkopen

Waar moet je allemaal op letten bij de verkoop van je bedrijf? Waar begin je? Wees goed voorbereid. Bedenk waarom je je bedrijf wilt verkopen en bekijk of je bedrijf klaar is voor verkoop. Dat vraagt om een analyse. Het verkoopklaar maken van je bedrijf duurt vaak meerdere jaren. Er moeten immers diverse processen worden doorlopen.

Laat je in dit traject goed adviseren. Er komen namelijk nogal wat zaken bij kijken. Zowel op financieel en fiscaal gebied als op juridisch vlak. De specialisten van WeCapital kunnen je begeleiden in dit verkoopproces. We fungeren als rationeel klankbord, maar houden ook oog voor de emoties die hierbij spelen. Zo overzien en bewaken we het complete overdrachtsproces en zorgen we samen voor een soepel verkoopproces.

Direct contact
Wil je meer weten over wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag de gratis financieringschecklist aan!