Bedrijfsovername financieren: ontdek de financieringsmogelijkheden

Advies bedrijfsovername financieren

Als ondernemer heb je ambities, doelen en dromen. Wil je een bestaand bedrijf overnemen? Of ga je fuseren om je doelstellingen te behalen? Dan komt daar in veel gevallen een financiering bij kijken. De specialisten van WeCapital begeleiden, adviseren en ondersteunen je om de bedrijfsovername te financieren. We zoeken investeerders, voeren de onderhandelingen en bewaken de processen. Zo kun jij je focussen op de toekomst.

Financieringsvormen bedrijfsovername financieren

Er zijn verschillende financieringsvormen waarmee je invulling kunt geven aan je financieringsbehoefte. Van een traditionele lening bij de bank tot stapelfinanciering of alternatieve financiering. Door verschillende mogelijkheden met elkaar te combineren, kunnen we jouw kapitaalbehoefte optimaal voor je invullen.

Leasing

Leasen wordt steeds normaler. Veel grote investeringen, zoals de aanschaf van auto’s, machines of bedrijsmiddelen kunnen tegenwoordig worden aangeschaft via een leaseconstructie. Bij de meeste leasemaatschappijen kun je kiezen uit financial lease (soort financiering) of operational lease (huurconstructie). Lees meer over de mogelijkheden van zakelijk leasen.

Factoring

Met factoring breng je je debiteuren onder bij een zogeheten factoringmaatschappij. Het is dus een vorm van debiteurenfinanciering. De factoringmaatschappij betaalt je facturen, waardoor je direct over je financiële middelen beschikt.

Crowdfunding

Eén van de alternatieve financieringsvormen die steeds vaker voorkomt, is crowdfunding. Dit is een financieringsvorm waarbij verschillende mensen financiële middelen bij elkaar brengen voor jouw investering. In 2017 is in totaal 223 miljoen euro opgehaald via crowdfunding.

Erfpachtfinanciering

Erfpachtfinanciering is een financieringsvorm die je vooral ziet binnen de agrarische sector. Met erfpachtfinanciering wordt het eigendom van bijvoorbeeld een stuk grond opgedeeld in erfpachtrecht en een bloot eigendom. Het gebruiksrecht ligt bij de eigenaar van het erfpacht en de eigenaar van het bloot eigendom ontvangt hiervoor compensatie in de vorm van een canon.

Informal investors

Informal investors is de term voor succesvolle ondernemers die investeren in ondernemingen van bijvoorbeeld startende collega’s of vrienden. Het zijn dus particulieren die (een deel van) hun vermogen investeren in plannen en projecten waar zij wat in zien.

Direct contact

Wil je meer weten over wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag de gratis financieringschecklist aan!

Maak kennis met Ard Dommerholt
Ard Dommerholt ondernemersadviseur
Maak kennis met Ard Dommerholt: jouw financieringsspecialist

Heb je behoefte bedrijfsovername-advies? Of wil je gewoon eens vrijblijvend met ons in gesprek over wat er allemaal komt kijken bij een bedrijfsovername? We helpen je graag verder? Vul het contactformulier in of neem contact op met de adviseurs van WeCapital.

Ard Dommerholt
WeCapital