Bedrijfsovername advies nodig? Wees goed voorbereid

Wil je over een aantal jaar het bedrijf overdragen? Aan je (klein)kinderen of bijvoorbeeld aan een medewerker? Een gedegen bedrijfsovername-advies is dan van groot belang. Zeker als het gaat om een overdracht waar familiekwesties bij komen kijken.

Bedrijf overnemen

De helft van de ondernemers die wil stoppen, draagt het bedrijf over. Vaak via de verkoop of een schenking aan kinderen of kleinkinderen. Uit onderzoek blijkt dat vooral directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) bezig zijn met een bedrijfsovername. Een bedrijfsoverdracht biedt mooie kansen voor de nieuwe ondernemers die het bedrijf overnemen. Maar zorg er ook voor dat je het ook voor jezelf goed regelt. Laat je daarom goed adviseren. Een gedegen bedrijfsovername-advies van een specialist is dan ook zeer aan te raden.

Vraag de gratis financieringschecklist aan!

Fiscale aspecten bedrijf overnemen

Bij een bedrijfsovername spelen met name fiscale aspecten een grote rol. Zo horen bij een overdracht of schenking natuurlijk belastingen. Draag je het bedrijf volledig of gedeeltelijk over? Of schenk je je bedrijf? Dan kun je gebruikmaken van de Bedrijfsoverdrachtregeling (BOR). Onder bepaalde voorwaarden hoeft de verkrijger dan minder belasting te betalen. Dat biedt dus voordelen!

Financieringen bedrijf overnemen

Bij een bedrijfsoverdracht komen veelal financieringen kijken. We zien helaas nog steeds dat de traditionele banken terughoudend zijn bij de financiering van een bedrijfsovername. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieve financieringsvormen. En kun je meerdere financieringen met elkaar combineren. Stapelfinanciering noemen we dat.

Vanuit een bedrijfsovername-advies nemen we de huidige financieringen onder de loep. We beoordelen of en hoe we de financieringen (beter) kunnen regelen. Zo ontstaan er weer nieuwe kansen. En kun je de bedrijfsoverdracht zo optimaal mogelijk verzorgen.

Financieringsscan
Maak kennis met Ard Dommerholt
Ard Dommerholt ondernemersadviseur
Maak kennis met Ard Dommerholt: jouw financieringsspecialist

Heb je behoefte bedrijfsovername-advies? Of wil je gewoon eens vrijblijvend met ons in gesprek over wat er allemaal komt kijken bij een bedrijfsovername? We helpen je graag verder? Vul het contactformulier in of neem contact op met de adviseurs van WeCapital.

Ard Dommerholt
WeCapital
 • Financieringsadvies
  van ervaren financieringsexperts
 • Bedrijfsfinanciering
  vergroot kans op financiering
 • Financieel advies
  gericht op jouw onderneming
 • Netwerk
  selectie van financieringspartijen
Altijd een vestiging bij jou in de buurt
WeCapital
Dokter Stolteweg 2
8025 AV Zwolle
Postbus 10055
8000 GB Zwolle
Burgemeester de Beaufortplein 13
7475 AG Markelo