Financieringsvormen: ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Financieringsvormen berekenen

Als je financiering nodig hebt, dan zie je dat er diverse financieringsvormen zijn. Heb je een kapitaalbehoefte? Bijvoorbeeld voor de aankoop van een bedrijfspand? Of voor het realiseren van een innovatieve investering? WeCapital begeleidt en adviseert je in de zoektocht naar de meest passende financiering.

Er zijn verschillende financieringsvormen waarmee je invulling kunt geven aan je financieringsbehoefte. Van een traditionele lening bij de bank tot stapelfinanciering of alternatieve financiering. Door verschillende mogelijkheden met elkaar te combineren, kunnen we jouw kapitaalbehoefte optimaal voor je invullen.

Leasing

Auto’s, machines, bedrijfsmiddelen… Grote investeringen worden steeds vaker gefinancierd met leasing bij een leasemaatschappij. Je kunt hierbij kiezen uit financial lease (soort financiering) of operational lease (huurconstructie).

Factoring

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Hierbij breng je je debiteuren onder bij een zogeheten factoringmaatschappij, waardoor je niet hoeft te wachten op je geld. Je krijgt dus direct toegang tot je financiële middelen.

Crowdfunding

Crowdfunding is één van de alternatieve financieringsvormen die sterk aan populariteit wint. Het is een vorm van financiering waarbij een groep mensen zorgt voor de financiële middelen die nodig zijn voor een investering. Zo is in 2017 zeker 223 miljoen euro via crowdfunding gefinancierd.

Erfpachtfinanciering

Erfpachtfinanciering komt vooral voor binnen de agrarische sector. Het is een financieringsvorm waarbij het eigendom van bijvoorbeeld een stuk grond wordt gesplitst in een erfpachtrecht en een bloot eigendom. De eigenaar van het erfpachtrecht heeft het gebruikersrecht. De eigenaar van het bloot eigendom ontvangt hiervoor een vergoeding in de vorm van een canon.

Informal investors

Het komt steeds vaker voor dat succesvolle ondernemers investeren in bedrijven van bijvoorbeeld startende collega’s of vrienden. Dit zijn de zogeheten informal investors. Particulieren die willen investeren en startende ondernemers die kapitaal nodig hebben, worden met elkaar in contact gebracht om zo kapitaal, kennis en een netwerk te genereren.

Financieringsvormen diensten
Vraag de gratis financieringschecklist aan!

Maak kennis met Ard Dekker
Ard Dekker Senior Financieringsspecialist
Maak kennis met Ard Dekker: jouw financieringsspecialist

Wil je meer weten over financiering en welke vorm het beste bij jou en jouw situatie past? Vul het contactformulier in of neem contact op met de adviseurs van WeCapital.

Ard Dekker
WeCapital