Zakelijk krediet aanvragen: de oplossing voor een tijdelijke financieringsbehoefte

Wil je investeren in je bedrijf? En heb je daarvoor snel extra werkkapitaal nodig? Zakelijk krediet aanvragen kan dan een goede oplossing zijn. Een financieringsvorm waardoor je je bedrijfsplannen kunt realiseren. Zakelijk krediet aanvragen kan op verschillende manieren. De specialisten van WeCapital adviseren je graag over de mogelijkheden.

Zakelijk doorlopend krediet

Zakelijk krediet aanvragen is vaak een goede oplossing voor een tijdelijke financieringsbehoefte. Vanuit een krediet kun je namelijk je voorraden en debiteuren voorfinancieren en/of je crediteuren betalen. We spreken over een zakelijk doorlopend krediet als een mogelijkheid om rood te kunnen staan op de rekening courant.

Je kunt bij verschillende kredietverstrekkers zakelijk krediet aanvragen. Hiervoor kun je natuurlijk aankloppen bij je bank, maar er zijn meer partijen die je kunnen helpen aan zakelijk krediet. De specialisten van WeCapital adviseren je graag over welke financieringsvorm en financierder het beste bij jou en je onderneming past. We vergelijken, onderhandelen over de voorwaarden en zorgen ervoor dat je een zo goed mogelijke deal sluit.

Vraag de gratis financieringschecklist aan!

Zakelijk krediet

Je kent het vast wel… Je hebt een product verkocht op factuurbasis en moet vervolgens 30 dagen wachten op je geld. Zolang klanten hun rekeningen nog niet betalen, zit jouw bedrijf dus zonder liquiditeit.

Maar als gedreven ondernemer wil je doorpakken, investeren en je bedrijf laten groeien. Bovendien moet jij ook aan je betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Op die momenten is het prettig om extra geld beschikbaar te hebben. Zakelijk krediet aanvragen is dan een goede financieringsvorm.

Startende ondernemer

Ben je een startende ondernemer? Of wil je een bedrijf overnemen? Dan heb je vaak kapitaal nodig. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan werkkapitaal om je voorraden voor te schieten? Dan kan een zakelijk krediet aanvragen je helpen om je bedrijfsdoelen te behalen. We laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn van zakelijk krediet voor de startende ondernemer.

Verschil krediet en lening

Een zakelijk krediet is een relatief dure vorm van financieren als je kijkt naar de rentepercentages. Maar het grote voordeel van zakelijk krediet is dat je de rente alleen maar hoeft te betalen over het daadwerkelijk gebruik van het krediet. Gebruik je het krediet niet? Dan betaal je in de meeste gevallen dus geen rente.

Let op: de traditionele banken berekenen vaak nog een kredietprovisie. Deze provisie betaal je voor het beschikbaar stellen van het zakelijk krediet en wordt vaak over het kredietmaximum berekend. Dus ongeacht of je het zakelijk krediet gebruikt, zit er vaak wel een vaste kostencomponent aan deze financieringsvorm. Uiteraard kunnen we je hierin adviseren.

Financieringsscan
Maak kennis met Ard Dekker
Ard Dekker Senior Financieringsspecialist
Maak kennis met Ard Dekker: jouw financieringsspecialist

Wil je meer weten over financiering en welke vorm het beste bij jou en jouw situatie past? Vul het contactformulier in of neem contact op met de adviseurs van WeCapital.

Ard Dekker
WeCapital
 • Financieringsadvies
  van ervaren financieringsexperts
 • Bedrijfsfinanciering
  vergroot kans op financiering
 • Financieel advies
  gericht op jouw onderneming
 • Netwerk
  selectie van financieringspartijen
Altijd een vestiging bij jou in de buurt
WeCapital
Dokter Stolteweg 2
8025 AV Zwolle
Postbus 10055
8000 GB Zwolle
Burgemeester de Beaufortplein 13
7475 AG Markelo