Financieringsadvies nodig?

Financiën berekenen en financieringsadvies

Wil je investeren om je onderneming te laten groeien? En heb je daarvoor een financiering nodig? Op het gebied van bedrijfsfinancieringen is veel mogelijk. Vanuit een goed financieringsadvies van een financieringsspecialist ben je op de hoogte van de mogelijkheden en kun je de juiste afweging maken. Welke financieringsvorm past het beste bij jou? Een aantal tips op een rij.

Hulp bij financiering

Om winst te kunnen maken, moet je meestal eerst investeren. Denk aan de koop van een bedrijfspand, de aanschaf van voorraden of de inkoop van marketing en reclame. Door de crisis is het echter steeds moeilijker geworden om hiervoor via de bank een financiering te krijgen. Maar tegelijkertijd zijn daardoor ook nieuwe, alternatieve financieringsvormen opgekomen. En die bieden kansen.

Veel ondernemers stappen voor financieringsadvies naar hun bank. Maar om een financiering te krijgen bij de bank, heb je een gedegen ondernemingsplan nodig. De bank gaat namelijk alleen een bedrijfsfinanciering met je aan als je je verplichtingen kunt nakomen.

Microfinancieringen

Krijg je een lening bij de bank niet voor elkaar? Dan kan een microfinanciering een mogelijkheid zijn. Eén van de bekendste verstrekkers van deze kleine kredieten is Qredits. Voor het aanvragen van microkrediet geldt een maximale hoogte van € 50.000,- en voor mkb-krediet of hypothecaire leningen liggen de bedragen tussen de € 50.000,- en € 250.000,-. Let op: ook hiervoor heb je een ondernemingsplan nodig.

Crowdfunding

Binnen ons financieringsadvies noemen we ook steeds vaker crowdfunding als financieringsvorm. Via crowdfunding kun je jouw groeiplannen realiseren dankzij de investeringen van particulieren en ondernemers. Je haalt dus geld op bij mensen die enthousiast worden van jouw plannen en daarin willen investeren. Er zijn verschillende mogelijkheden om een crowdfunding te starten. Hulp bij financiering nodig? We helpen je hier graag bij.

Informal investors

Informal investors zijn investeerders, particulieren en succesvolle ondernemers die (een deel van) hun eigen vermogen investeren in andere bedrijven. Je ziet vaak dat zij investeren in de ondernemingen van startende collega’s. Dit kan dus erg interessant zijn om het gewenste investeringsbedrag bij elkaar te krijgen.

Leasing

Voor veel grote uitgaven wordt het steeds gebruikelijker om een leasecontract af te sluiten. De leasemaatschappij financiert dan dus de investering. Je kunt hierbij vaak kiezen voor financial lease, waarbij een machine bijvoorbeeld na afbetaling echt van jou is, of voor een huurconstructie (operational lease). 

Factoring

Zijn de genoemde financieringsvormen geen optie? Dan kun je ook nog denken aan factoring. Hierbij breng je je debiteuren onder bij een factoringmaatschappij. Je beschikt dan direct over je financiële middelen. Hierbij zijn verschillende mogelijkheden waar we je uiteraard meer over kunnen vertellen.

Direct contact
Wil je meer weten over wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vraag de gratis financieringschecklist aan!