Crowdfunding starten? Dit zijn de kansen

Heb je financiering nodig voor een innovatief project? Dan kan een crowdfunding starten een mogelijkheid zijn. Crowdfunding is een populaire financieringsvorm die door steeds meer ondernemers wordt ingezet. Dit zijn de voordelen (en risico’s) van deze financieringsvorm.

Crowdfunding investeren

Crowdfunding houdt in dat je geld inzamelt via particulieren of ondernemers. Een groep investeerders leent dus geld aan jou uit, waardoor jij je project kunt starten. Een heel laagdrempelige manier van investeren dus. Steeds meer ondernemers zetten daarom crowdfunding in om hun dromen te realiseren. Bijkomend voordeel is dat de meeste mensen die via crowdfunding investeren erg betrokken zijn bij jouw bedrijf en dus potentiële klanten kunnen zijn.

Vraag de gratis financieringschecklist aan!

Crowdfunding starten: zo werkt het

Heb je een goed idee voor een project waarvoor je financiering nodig hebt? Dan kun je een crowdfunding starten. Via een crowdfundingsplatform kun je het idee voor jouw project ’pitchen’. Je omschrijft wat voor bedrijf je hebt, wat je ideeën zijn en hoeveel geld je nodig hebt om je project te realiseren. Geïnteresseerde investeerders kunnen zich vervolgens via dit platform inlezen en alle informatie verzamelen die ze nodig hebben om te kunnen beoordelen of ze in jouw bedrijf en jouw project willen investeren.

Meestal stel je een campagneperiode in om het gewenste doelbedrag te behalen. Dit kan bijvoorbeeld een maand, een half jaar of een jaar zijn. De financiering gaat door als het minimaal gewenste doelbedrag is opgehaald. Iedereen die dus geïnteresseerd is in jouw onderneming – particulier of ondernemer – kan bijdragen!

Financieringsvormen crowdfunding

Er zijn meerdere mogelijkheden waarop je een crowdfundingsproject kunt financieren. Denk aan:

 • Een lening
 • Een converteerbare lening
 • Aandelen
 • Rewards
 • Donatie

Je kunt zelf bepalen wat voor jouw project de meest geschikte optie is.

Risico’s crowdfunding

Financieringen brengen natuurlijk ook risico’s zich mee. Zo ook als je kiest voor crowdfunding als financieringsvorm. Want wat doe je als het project niet succesvol blijkt te zijn en je je investeerders niet kunt terugbetalen? Transparante en betrouwbare informatie tijdens én na de crowdfundingcampagne is dus erg belangrijk. Uiteraard kunnen de specialisten van WeCapital je hierbij helpen, zodat je je risico’s zoveel mogelijk uitsluit.

Financieringsscan
Maak kennis met Ard Dekker
Ard Dekker Senior Financieringsspecialist
Maak kennis met Ard Dekker: jouw financieringsspecialist

Wil je meer weten over financiering en welke vorm het beste bij jou en jouw situatie past? Vul het contactformulier in of neem contact op met de adviseurs van WeCapital.

Ard Dekker
WeCapital
 • Financieringsadvies
  van ervaren financieringsexperts
 • Bedrijfsfinanciering
  vergroot kans op financiering
 • Financieel advies
  gericht op jouw onderneming
 • Netwerk
  selectie van financieringspartijen
Altijd een vestiging bij jou in de buurt
WeCapital
Dokter Stolteweg 2
8025 AV Zwolle
Postbus 10055
8000 GB Zwolle
Burgemeester de Beaufortplein 13
7475 AG Markelo