Bedrijfslening aanvragen? Dit zijn de mogelijkheden

Om winst te kunnen maken met je onderneming, moet je vaak eerst investeren. Zo heb je bijvoorbeeld machines, een wagenpark of een bedrijfspand nodig. Wil je daarvoor een bedrijfslening aanvragen? Dan is er een aantal mogelijkheden. Van traditionele financieringsvormen tot alternatieve financieringen.

Geld lenen voor je bedrijf

Eén van de meest traditionele financieringsvormen is lenen bij de bank. Maar door de economische crisis is het wel lastiger geworden om een bedrijfslening aan te vragen. Zo heb je een goed onderbouwd ondernemingsplan nodig, want de bank wil er zeker van zijn dat je je betalingsverplichtingen kunt nakomen. Bedrijfslening aanvragen? Hieronder staan de mogelijkheden.

Vraag de gratis financieringschecklist aan!

Microfinanciering als bedrijfslening

Een mogelijkheid voor een bedrijfslening aanvragen is microfinanciering. Zo kun je bij financierder Qredits zakelijke leningen aanvragen tot € 250.000,-. Als je bij de bank geen lening kunt krijgen, is het goed mogelijk dat het hier wel lukt. Zorg wel dat je goed voorbeid bent, want ook hiervoor heb je een ondernemingsplan nodig.

Crowdfunding om geld te lenen voor je bedrijf

Lukt het niet om een lening te krijgen? Of wil je het anders aanpakken? Denk dan eens aan crowdfunding. Je zamelt dan geld in bij verschillende investeerders die jouw project willen steunen. Deze financieringsvorm wordt steeds populairder. Er zijn verschillende crowdfundingplatformen waar je je project onder de aandacht kunt brengen.

Leasing

Natuurlijk kun je ook kiezen voor leasing. Voor auto’s is dit bijvoorbeeld heel gebruikelijk, maar steeds meer producten en middelen kun je tegenwoordig via leasing financieren. Je kunt hierbij kiezen uit financial lease, waarbij het product na afbetaling van jou is, of voor operational lease, waarbij je het product als het ware in bruikleen hebt. Lees meer over de mogelijkheden van zakelijk leasen.

Informal investors

Al eens gehoord van informal investors? Dit zijn investeerders die hun eigen vermogen investeren in andere ondernemingen. Meestal zijn dit succesvolle ondernemers of vermogende particulieren. In ruil voor hun investering krijgen ze bijvoorbeeld aandelen in je bedrijf of zeggenschap. Naast dat zij geld inbrengen, delen ze ook vaak hun kennis en hebben ze in veel gevallen een handig netwerk.

Factoring

Factoring is ook een financieringsmogelijkheid. Hierbij draag je je facturen over aan een debiteurenmaatschappij. In de meeste gevallen beschik je daardoor binnen 24 uur over je geld. Je hoeft dus niet te wachten op de daadwerkelijke betaling van je klant en beschikt dus snel over je financiële middelen. Onze experts vertellen je graag meer over factoring.

BMKB

Ben je een mkb’er? Dan kun je een zogeheten BMKB Borgstellingsregeling aanvragen. De overheid staat dan gedeeltelijk garant, en dat kan de bank net over de streep trekken.

Financieringsscan
Maak kennis met Ard Dekker
Ard Dekker Senior Financieringsspecialist
Maak kennis met Ard Dekker: jouw financieringsspecialist

Wil je meer weten over financiering en welke vorm het beste bij jou en jouw situatie past? Vul het contactformulier in of neem contact op met de adviseurs van WeCapital.

Ard Dekker
WeCapital
 • Financieringsadvies
  van ervaren financieringsexperts
 • Bedrijfsfinanciering
  vergroot kans op financiering
 • Financieel advies
  gericht op jouw onderneming
 • Netwerk
  selectie van financieringspartijen
Altijd een vestiging bij jou in de buurt
WeCapital
Dokter Stolteweg 2
8025 AV Zwolle
Postbus 10055
8000 GB Zwolle
Burgemeester de Beaufortplein 13
7475 AG Markelo