Financiering voor de startende ondernemer

Een onderneming starten is een spannende stap die je waarschijnlijk veel energie geeft. Bij zo’n opstart komt ook veel kijken, waaronder de nodige kosten. Maar hoe kun je die kosten het beste financieren? De laatste jaren zijn er steeds meer financieringsmogelijkheden bijgekomen die veel kansen bieden. Financiering startende ondernemer? Dit zijn de mogelijkheden.

Informal investors

Informal investors – of Business Angels – zijn vaak (oud)-ondernemers die veel vermogen hebben opgebouwd en dat vermogen willen investeren in andere bedrijven. Zij zijn vergeleken met de banken vaak bereid om meer risico te nemen, omdat ze de risico’s kennen en vaak beter kunnen inschatten wat de kansen zijn van een investering. Wat je wil bereiken met je investeringen en wat dat kan opleveren, is dus van groter belang dan de zekerheden die er tegenover staan.

Naast dat informal investors voor de benodigde financiële middelen zorgen, kunnen ze ook qua kennis en ervaring van grote toegevoegde waarde zijn voor je onderneming. Ze hebben vaak een groot netwerk en kunnen dankzij hun jarenlange ervaring als succesvolle ondernemer goed met je meedenken op het gebied van strategie en doelstellingen.

Vraag de gratis financieringschecklist aan!

Banklening

Eén van de bekendste en meest traditionele financieringsvormen is lenen bij de bank. Deze bedrijfslening kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de aanschaf van machines en materialen of transportmiddelen. Of de bank je daadwerkelijk een lening verstrekt, hangt wel af van een aantal zaken.

Zo moet je een goed ondernemingsplan hebben en moet de bank er zeker van kunnen zijn dat je je betalingsverplichtingen kunt nakomen. Door de economische crisis is het steeds lastiger geworden om een zakelijke bedrijfslening te krijgen.

Leasen

Er zijn ook andere financieringsmogelijkheden, zoals leasing. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen een auto of apparatuur niet zelf aan te schaffen, maar te leasen. Je hoeft dan dus niet direct te investeren. Tegen een vast maandbedrag beschik je over de middelen die je nodig hebt om te kunnen starten met je onderneming.

Bedrijfsfinanciering voor een starter? Vraag een microfinanciering aan

Je kunt ook overwegen om een microfinanciering aan te vragen bij een private kredietverstrekker. Eén van de bekendste is Qredits. Hier kun je zakelijke leningen aanvragen tot € 250.000,-. Zo kun je als startende ondernemer succesvol van start. Ook bij dit soort partijen moet je wel via een ondernemersplan kunnen laten zien wat voor bedrijf je bent en wat je plannen zijn.

Crowdfunding

Is lenen of leasen geen optie voor jou als startende ondernemer? Denk dan eens aan crowdfunding. Via crowdfunding zamel je via meerdere partijen geld in voor je start-up of project. Deze manier van financieren is steeds meer in opkomst. De specialisten van WeCapital kunnen je helpen bij het opstarten van een crowdfunding-campagne.

Uiteraard hoef je niet te kiezen voor 1 type financiering, maar kun je meerdere financieringsvormen met elkaar combineren. De specialisten van WeCapital helpen je hier graag bij.

Financieringsscan
Maak kennis met Ard Dekker
Ard Dekker Senior Financieringsspecialist
Maak kennis met Ard Dekker: jouw financieringsspecialist

Wil je meer weten over financiering en welke vorm het beste bij jou en jouw situatie past? Vul het contactformulier in of neem contact op met de adviseurs van WeCapital.

Ard Dekker
WeCapital
 • Financieringsadvies
  van ervaren financieringsexperts
 • Bedrijfsfinanciering
  vergroot kans op financiering
 • Financieel advies
  gericht op jouw onderneming
 • Netwerk
  selectie van financieringspartijen
Altijd een vestiging bij jou in de buurt
WeCapital
Dokter Stolteweg 2
8025 AV Zwolle
Postbus 10055
8000 GB Zwolle
Burgemeester de Beaufortplein 13
7475 AG Markelo