Bedrijfspand financieren? Ontdek de financieringsmogelijkheden

Als ondernemer heb je vaak een bedrijfspand nodig om je activiteiten uit te kunnen voeren of om klanten te kunnen ontvangen. Heb je een bedrijfsruimte op het oog en wil je de aankoop van het bedrijfspand financieren? Dan kun je kiezen uit verschillende zakelijke financieringsvormen. We zetten ze op een rijtje.

Financiering bedrijfspand is aantrekkelijker dan huren

Ondernemers die net starten met hun eigen onderneming beginnen vaak met het huren van een bedrijfspand. Maar naarmate je zeker weet waar je je wilt vestigen, komt het moment dat het aantrekkelijker kan zijn om een bedrijfspand te kopen.

We horen ondernemers vaak hardop uitrekenen dat het betalen van rente en aflossing voor een zakelijke financiering voor je bedrijfspand goedkoper is dan het betalen van huur. Daarom is het in veel gevallen financieel interessant om tot de aankoop van een bedrijfspand over te gaan.

Bedrijfspand financieren

Een bedrijfspand financieren kan op verschillende manieren. Houd er overigens wel rekening mee dat je voor een zakelijke financiering voor een bedrijfspand altijd eigen middelen moet inzetten. Hieronder laten we zien wat op dit moment de beste financieringsmogelijkheden zijn.

Vraag de gratis financieringschecklist aan!

Banklening voor financiering bedrijfspand

Tot op zekere hoogte is een banklening een goede mogelijkheid voor het aangaan van een zakelijke financiering voor een bedrijfspand. Let er wel op dat er altijd sprake is van een verplichte aflossing en dat je rente moet betalen.

Crowdfunding voor zakelijke financiering bedrijfspand

Naast de bank zijn er steeds meer financieringsalternatieven in de markt. We zien bijvoorbeeld een trend in crowdfunding. Deze financieringsvorm was voorheen vaak gericht op de financiering van bedrijfsplannen, maar we zien nu ook een verschuiving naar de financiering van een bedrijfspand. Het is voor de zogeheten crowd een interessante investering op het moment dat de totale financiering gedekt wordt door de waarde van het bedrijfspand.

Gespecialiseerde financieringspartijen voor zakelijke financiering

Als je een zakelijke financiering voor je bedrijfspand nodig hebt, kun je ook terecht bij gespecialiseerde financieringspartijen. Dit zijn financiers die rechtstreeks bemiddelen tussen de geldvrager en de investeerders of financiers die zich gespecialiseerd hebben in de vastgoedsector. De gemene deler is dat je wel rekening moet houden met een eigen inbreng van zo’n 30% van de waarde van het bedrijfspand.

Je leest, er zijn voldoende mogelijkheden voor de financiering van jouw bedrijfspand. Laat je hierbij wel goed adviseren, want we zien vaak nog grote verschillen in de kosten en voorwaarden die worden gesteld. Bedrijfspand financieren? Wij kennen de markt goed en weten welke financiers passen bij jouw situatie. We helpen je dan ook graag bij de keuze voor je bedrijfsfinanciering.

Financieringsscan
 • Financieringsadvies
  van ervaren financieringsexperts
 • Bedrijfsfinanciering
  vergroot kans op financiering
 • Financieel advies
  gericht op jouw onderneming
 • Netwerk
  selectie van financieringspartijen
Altijd een vestiging bij jou in de buurt
WeCapital
Dokter Stolteweg 2
8025 AV Zwolle
Postbus 10055
8000 GB Zwolle
Burgemeester de Beaufortplein 13
7475 AG Markelo
Maak kennis met Ard Dekker
Ard Dekker Senior Financieringsspecialist
Maak kennis met Ard Dekker: jouw financieringsspecialist

Wil je meer weten over financiering en welke vorm het beste bij jou en jouw situatie past? Vul het contactformulier in of neem contact op met de adviseurs van WeCapital.

Ard Dekker
WeCapital