Algemeen

WeCapital begeleidt overname MIT Installatietechniek door De Groot Installatiegroep

Mark Klein Breteler, Ard Dommerholt
15 sep 2023

De afgelopen maanden heeft WeCapital de volledige verkoop begeleid van MIT Installatietechniek aan familiebedrijf De Groot Installatiegroep. Zo is De Groot een stapje dichter bij de ambitie om een van de grootste familiare installatiebedrijven van Nederland te worden. We vertellen wat er bij het proces kwam kijken.

Volledige begeleiding verkoopproces

Mark Klein Breteler en Ard Dommerholt zijn de WeCapital-adviseurs die betrokken zijn bij de overname. Mark is zeer enthousiast over de begeleiding van het verkoopproces. ‘We hebben een uitgebreide waarderingsrapportage en een informatiememorandum opgesteld’, vertelt hij. ‘Met dit memorandum krijgen potentiële overnamekandidaten een goed beeld van de onderneming.’

Aan de hand van een shortlist met mogelijke overnamekandidaten zijn er contacten gelegd en gesprekken gevoerd met diverse partijen. Mark: ‘Dit heeft geleid tot een principeakkoord met De Groot Installatietechniek. Na het gebruikelijke Due diligence-onderzoek is de deal notarieel afgesloten met het opstellen en ondertekenen van een overnamecontract’.

Volgende stap

Met deze acquisitie zet De Groot Installatietechniek een volgende stap in haar strategie om te groeien door andere bedrijven over te nemen. De overname van MIT Installatietechniek zorgt voor een betere landelijke dekking en meer zichtbaarheid in Flevoland en de driehoek Amsterdam-Utrecht-Amersfoort.

De oud-eigenaren van MIT Installatietechniek vinden het belangrijk dat de bedrijfscultuur in stand blijft, dat hun medewerkers toekomstperspectief hebben en zich door kunnen blijven ontwikkelen.

Succes!

MIT Installatietechniek en De Groot Installatietechniek hebben veel overeenkomsten als het gaat om de sociale bedrijfscultuur en no-nonsense mentaliteit. Wij wensen MIT Installatietechniek en De Groot Installatiegroep heel veel succes bij het verder uitbouwen van deze toonaangevende samenwerking.

Over MIT Installatietechniek en De Groot Installatietechniek

MIT Installatietechniek uit Almere, opgericht in 2004, is een onafhankelijke organisatie met expertise op het gebied van ontwerpen, uitvoeren, onderhouden en beheren van bedrijfsgebonden werktuigbouwkundige (WT) en elektrotechnische (ET) installaties. Meer weten? Bekijk de website van MIT Installatietechniek.De Groot Installatietechniek uit Emmen is een familiebedrijf met landelijk 20 vestigingen, dat hoogwaardige technische installaties levert. Verantwoordelijkheid nemen in de maatschappij is een belangrijke kernwaarde binnen de organisatie. Meer weten? Bekijk de website van De Groot.

Meer informatie? Neem contact op met Mark Klein Breteler
Meer informatie? Neem contact op met Ard Dommerholt
Neem contact op met Mark Klein Breteler