Algemeen

WeCapital begeleidt succesvolle management buy-out Herlings Electro Techniek

Mark Klein Breteler
22 feb 2024

WeCapital heeft de management buy-out van de Herlings Electro Techniek succesvol begeleid. In een periode van slechts zes maanden is de buy-out op 5 januari 2024 afgerond. De onderneming, die in 2023 30 jaar bestond, is nu voor 50% in handen van Jeroen van Eert.

Herlings Electro Techniek, in 1993 opgericht door broers Leon en Peter Herlings, stond vanaf 2003 heeft onder leiding van Peter Herlings. Na het 30-jarig jubileum van de organisatie besloot Peter Herlings in gesprek te gaan met Jeroen van Eert om de bedrijfscontinuïteit te borgen. Jeroen is al vele jaren verbonden aan de organisatie en maakt onderdeel uit van het managementteam. Jeroen had al in een eerder stadium aangegeven ambities te hebben om het bedrijf over te nemen. Op 5 januari 2024 is de eerste stap in de management buy-out gezet en is Jeroen voor 50% aandeelhouder van Herlings Electro Techniek.

Mark Klein Breteler, Senior Adviseur Corporate Finance bij WeCapital vertelt: “In juni 2023 hadden we een eerste kennismaking met Peter Herlings om de verschillende aspecten rondom een management buy-out te bespreken en hebben we aangegeven wat ons inziens de beste juridische structuur is, passend bij hun wensen en mogelijkheden.” Door een compleet advies- en financieringspakket aan te bieden rondom de overdracht is Herlings Electro Techniek met WeCapital in zee gegaan.

Mark vervolgt: “De gehele overdracht is binnen 6 maanden gerealiseerd. Deze korte doorlooptijd is gerealiseerd door korte lijnen in de communicatie en goede samenwerking met de betrokken partijen.” Mark concludeert: “Wij wensen Peter Herlings en Jeroen van Eert veel succes bij het verder uitbouwen van hun mooie onderneming.”

Over Herlings Electro Techniek

Herlings Electro Techniek verzorgt elektrotechnische bouwinstallaties en beveiligingssystemen voor zowel industrieel- als ook de utiliteitsbouw. Inmiddels telt het bedrijf ruim 50 medewerkers. De werkzaamheden laten zich samenvatten in projectmatig installatiewerk, planmatig onderhoud, inspecties & correcties en servicewerkzaamheden.

Meer informatie? Neem contact op met Mark Klein Breteler
Neem contact op met Mark Klein Breteler