Algemeen

Aflossingen voor kredieten tot 2,5 miljoen per direct stopgezet

06 apr 2020
Aflossingen kredieten berekenen

Kleinere ondernemingen met een financiering tot 2,5 miljoen euro kunnen vanwege de impact van het coronavirus een half jaar uitstel krijgen voor het aflossen van hun leningen. Dat hebben de banken ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos samen besloten. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is de nood onder ondernemingen hoog.

Contact met je bank

Om voor uitstel in aanmerking te komen, geldt wel de voorwaarde dat het bedrijf in de kern gezond moet zijn. Bedrijven met een financiering hoger dan 2,5 miljoen moeten met de banken in gesprek over maatwerkoplossingen. Wil je gebruikmaken van het uitstellen van je aflossingen? Neem dan direct contact op met je bank om na te vragen wat je hiervoor moet doen.

Hoe zet je je aflossingen stop?

Vorige week hebben de banken aangegeven dat de mogelijkheid is geboden om de aflossingen voor een periode van 6 maanden stop te zetten. Maar hoe dit in de praktijk werkt, was nog niet duidelijk. In onderstaand overzicht hebben we enkele handige links toegevoegd van de banken die deze oplossing bieden.

Meer weten?

Wil je meer weten over de uitstelregeling? Wij helpen je graag. Neem contact op met een van onze adviseurs.