Algemeen

Betalingsproblemen? Regeling Borgstellingskrediet Landbouw (BL) verruimd

Mark Klein Breteler
19 mrt 2020
Begroten en schulden berekenen

Bedrijven kunnen in de problemen komen vanwege het coronavirus. Ook de land- en tuinbouwbedrijven. Om de liquiditeitsproblemen te overbruggen, kun je nu een overbruggingsfinanciering aanvragen. De regeling Borgstellingskrediet Landbouw (BL) is verruimd en dat biedt mogelijkheden.

Borgstellingskrediet Landbouw (BL) verruimd

Onderneem je in de landbouwsector, heb je een gezond bedrijf, maar heb je door het coronavirus problemen met je liquiditeit? Vanaf 18 maart 2020 kun je een beroep doen op overheidsborgstelling voor een overbruggingskrediet (BL-C). De regeling is bedoeld voor land- en tuinbouwbedrijven. Deze extra module is geldig tot 1 april 2021.

Wie kan aanspraak maken op de regeling?

Het kabinet hoopt dat banken en financiers door deze maatregel bereid zijn om bedrijven in nood te helpen, zodat ze hun rekeningen kunnen blijven betalen.

Het gaat dan om ondernemers die geen financiering kunnen krijgen, omdat ze onvoldoende zekerheid kunnen geven. In dit geval staat de overheid garant.

Hoe werkt het precies?

Met BL-C kan een overbruggingskrediet worden gefinancierd tot het maximale borgstellingskrediet per bedrijf van 1,2 miljoen euro (2,5 miljoen euro bij Duurzame/Innovatieve (BL-Plus) leningen). Als het maximale borgstellingskrediet bijna of volledig is benut, kun je nog maximaal € 300.000 aan BL-C krediet financieren.

De looptijd van het overbruggingskrediet is 8 kwartalen. Je kunt het krediet lineair aflossen of aan het einde van de looptijd. De provisie voor starters is 1% en voor overige bedrijven 3%. In de BL-C regeling is de borgstelling 70% van het totaal aan nieuw te verstrekken overbruggingskrediet.

Meer weten?

Heb je overbruggingsfinanciering nodig? En heb je hulp nodig bij je aanvraag? Neem dan contact op met Mark Klein Breteler.

Meer informatie? Neem contact op met Mark Klein Breteler
Neem contact op met Mark Klein Breteler