Algemeen

Familiewaarden en bedrijfsoverdracht

Ard Dommerholt
07 apr 2017

Een groot deel van de bedrijfsoverdrachten vindt plaats binnen de familie.

De familiewaarden spelen daarbij een belangrijke rol. Want wil je als bedrijf de familiewaarden niet kwijtraken, moet er bij een overdracht voldoende aandacht aan worden besteed. Zeker als het gaat om een overdracht waarbij een generatiewissel in het spel is.

Prestaties familiebedrijven

Dat aandacht besteden aan familiewaarden belangrijk is, wijzen cijfers uit. Uit onderzoek blijkt dat familiebedrijven gemiddeld 7% beter presteren dan andere bedrijven. Bovendien is de rentabiliteit van een familiebedrijf gemiddeld hoger. Maar liefst 16%! Familiebedrijven die de familiewaarden consequent uitdragen, leggen beter verbinding met klanten en leveranciers. Vooral bij zakendoen in het buitenland speelt vertrouwen een grote rol. Dat vertrouwen stralen familiebedrijven die de waarden consequent uitdragen uit. Familiebedrijven hebben dan vaak als zakenpartner ook een streepje voor.

Tóch is het overdragen van familiewaarden naar een volgende generatie een uitdagende klus. In de praktijk blijkt die overdracht vaak helemaal niet zo soepel te verlopen, blijkt uit onderzoek van het Eramus Centre of Familiy Business.

Meer weten?

WeCapital begeleidt al jaren bedrijfsoverdrachten binnen families. Wij kennen verschillende generaties en weten wat zij belangrijk vinden. Besteed voldoende aandacht aan het goed overdragen van de familiewaarden bij een bedrijfsoverdracht en vraag advies aan WeCapital. Wij helpen je graag verder.  Neem contact op met Ard Dommerholt. Dan bespreken we de mogelijkheden met je.

Meer informatie? Neem contact op met Ard Dommerholt
Neem contact op met Ard Dommerholt