Algemeen

Fiscount en WeCapital lanceren Fiscount FinancieringsService

12 apr 2019
WeCapital en Fiscount

Fiscount en WeCapital bundelen vanaf 15 april hun krachten en lanceren Fiscount Financieringsservice (FFS). De FFS komt tegemoet aan de toenemende behoefte bij accountants-, administratie- en (belastingadvieskantoren) aan specialistische kennis op het gebied van bedrijfsfinancieringen.


Ard Dekker, namens WeCapital, en Gerrie van der Wal, directeur bij Fiscount

Specialistische kennis

Het financieringslandschap is continu in beweging. Dit komt vooral omdat banken zich steeds vaker terugtrekken uit bedrijfsfinancieringen. Bedrijven zijn daardoor afhankelijker van alternatieve financiers. Dat maakt het complex om een passende bedrijfsfinanciering te vinden.

De toenemende behoefte aan specialistische kennis op het gebied van bedrijfsfinancieringen bij accountants-, administratie- en (belasting)advieskantoren was voor Ard Dekker, namens WeCapital, en Gerrie van der Wal, directeur bij Fiscount, de reden de handen ineen te slaan.

Met Fiscount Financieringsservice worden kantoren ontzorgd en kunnen ze beter geïnformeerd worden over de financieringsmogelijkheden van nu. De nieuwe dienstverlening is een toevoeging op de specialistische ondersteuning die Fiscount al biedt aan Nederlandse accountants-, administratie- en (belasting)advieskantoren. WeCapital brengt kennis en financieringspartners in op het gebied van bedrijfsfinancieringen.

Voor elk plan een passende financiering

Sinds 1989 is Fiscount hét kennis- en adviescentrum voor de accountancybranche in Nederland. Het bedrijf biedt aangesloten kantoren ondersteuning op terreinen die zij zelf niet of onvoldoende in huis hebben. Fiscount is een samenwerkingsverband van accountants, fiscalisten, juristen en aanverwante zakelijke dienstverleners zoals executeurs, financieel planners, mediators, coaches, valuators en subsidieadviseurs.

WeCapital adviseert en bemiddelt al jaren bij financieringen en vindt dat voor elk goed plan een passende financiering gevonden kan worden. Naast de reguliere en bekende bankfinanciering is er ruime ervaring op het gebied van alternatieve financieringsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de Fintech-oplossingen, leasing, factoring, crowdfunding etc.

Ook het combineren van verschillende financieringsoplossingen in een zogeheten stapelfinanciering is bekend terrein voor WeCapital. WeCapital adviseert en brengt daarnaast geselecteerde partners aan met elk hun eigen onderscheidende financieringsoplossingen voor de ondernemer

Trainingen en workshops

In de loop van het jaar gaat Fiscount Financieringsservice ook trainingen en workshops organiseren. Deze cursussen informeren kantoren over actualiteiten in het financieringslandschap en over de voor- en nadelen van verschillende financieringsoplossingen in verschillende situaties. Meer informatie over trainingen en workshops.

Meer weten?

Meer weten over de Fiscount FinancieringsService? Neem contact op met een van onze adviseurs