Algemeen

Inzet klantteam WeCapital: forse besparing voor ondernemer

Mark Klein Breteler
08 okt 2020
Klantteam benaderen en inzetten

Wil je je bedrijf uitbreiden of heb je investeringsplannen? Dan is het verstandig om je financieringsvraag goed voor te bereiden. Door de benodigde specifieke kennis te bundelen in een klantteam met WeCapital zorgen we voor een optimale financieringsaanvraag. Niet alleen ben je dan tot in de puntjes voorbereid, het kan je ook een hoop geld besparen. Lees hoe we voor 1 van onze klanten de financiering verzorgden vanuit een klantteam.

Investeringsplannen uitrollen

Onlangs stond één van onze klanten op het punt om zijn investeringsplannen – na jarenlange voorbereiding – uit te rollen. Voor de uitbreiding van zijn varkenshouderij (en daarmee de omschakeling naar een gesloten varkenshouderij), was aanvullende financiering nodig.

Samen met de klant besloten we dat het verstandig was om te toetsen welke banken open zouden staan voor financiering en welke bank het beste met hem voor had. De varkenshouder deed nog een extra slimme zet door de rente op de lopende leningen eind 2020 vrij te laten vallen.

Financieringsmemorandum

Vervolgens heeft onze branchespecialist intensief op basis van de gerealiseerde technische resultaten en de landelijke begrotingsnormen voor de lange termijn, een realistische omzet, voerwinst en saldobegroting opgesteld. We hebben de bedragen doorgerekend en in een uitgebreid financieringsmemorandum verwerkt.

Vanwege corona was er 1 bank niet geïnteresseerd om te investeren. Met 2 andere banken bespraken we de plannen en zij brachten een financieringsvoorstel uit. Beide banken hebben de financieringsstructuur en de financieringsvoorwaarden uit het memorandum exact overgenomen. In de rentetarieven zat een verschil van maar liefst 0,5%. Dat resulteerde qua financieringslasten in een netto besparing van € 33.000 over 5 jaar.

De klant was heel blij met het behaalde resultaat en met de inzet van ons team. Hij is blij dat hij de gerealiseerde besparing kan investeren in zijn onderneming in plaats van dat hij deze uit moet geven aan financieringslasten.

Meer weten?

Heb je investeringsplannen en een financieringsvraag? We denken graag met je mee om ook voor jou een mooie kostenbesparing te realiseren. Neem contact op met Mark Klein Breteler.

Update

Rente blijft de komende 3 jaar laag.

Meer informatie? Neem contact op met Mark Klein Breteler
Neem contact op met Mark Klein Breteler