Algemeen

Lenen met de Borgstelling MKB kredieten (BMKB)

26 okt 2017

Wil je een financiering aanvragen bij de bank, maar kun je niet voldoende zekerheid bieden? Dan kan een Borgstelling MKB Kredieten (BMKB) – de Staatsgarantie – een oplossing zijn. Bij de BMKB staat de overheid als het ware borg voor je bedrijfsfinanciering.

Geen zekerheid? Geen lening

Voor het verstrekken van een financiering wil de bank in vrijwel alle gevallen zekerheden als onderpand. Dit kan bijvoorbeeld een hypotheek zijn op onroerend goed of pandrecht op vlottende activa, zoals voorraden, inventaris, debiteuren, etc.

Maar wat gebeurt er als je die zekerheid niet kunt bieden? Of slechts in beperkte mate? In veel gevallen geeft de bank je dan geen lening, omdat het verliesrisico te groot is. En op het moment dat de bank je wel een lening verstrekt, dan vertaalt de bank hun risico in een hogere rente voor jou als klant.

Oplossing: een Borgstelling MKB Kredieten

Als je geen zekerheid kunt geven, is het slim om de mogelijkheden van de BMKB te onderzoeken. Het is goed om dit alternatief in voorkomende gevallen mee te nemen in jou financieringsaanvraag. Deze garantie biedt niet alleen voordelen voor de bank, maar ook voor jou als ondernemer. Als de overheid voor een deel garant staat, verstrekken banken namelijk eerder een lening. Het risico wordt voor hun immers kleiner. Hierdoor kun je waarschijnlijk toch die financiering krijgen én tegen een lage(re) rentepercentage.

Meer weten?

Wil je investeren? En ben je benieuwd of je aan de voorwaarden voldoet om een financiering te krijgen? De specialisten van WeCapital helpen je bij al je financieringsvragen. Neem contact op met een van onze adviseurs