Algemeen

Onderzoek naar gestapelde financieringen in het MKB

Mark Klein Breteler
07 apr 2017

Hoewel de economie aantrekt, is het lenen van geld voor het MKB nog altijd moeilijk. Traditionele banken wijzen financieringsaanvragen af waardoor de behoefte is ontstaan aan alternatieve financieringsvormen. Alternatieve financieringsvormen worden vaak ‘gestapeld’ aangeboden om tot het gewenste leenbedrag te komen. Bedrijven, beroepsorganisaties en hogescholen gaan nu samen onderzoek doen naar de mogelijkheden van gestapeld financieren in het MKB.

Alternatieve financieringsvormen

Wat zijn de alternatieve financieringsvormen waarover we spreken? Denk dan aan:
 
  • Crowdfunding;
  • Online werkkapitaal;
  • Factoring en
  • Leasing
 
Om tot een gewenst leenbedrag te komen, worden verschillende financieringsvormen aangesproken. Het ‘stapelen’ van financieringen.
 
Het MKB en hun adviseurs hebben veel ervaring met het adviseren over de traditionele bankleningen. Minder ervaring hebben zij met advies geven over alternatieve financieringsvormen en stapelfinancieringen. De markt van alternatieve financiers is een markt die volop in beweging is. Er komen regelmatig nieuwe aanbieders bij en de eisen voor een financiering worden makkelijker (periodiek) gewijzigd dan bij een traditionele banklening. Door deze beweging is het voor een ondernemer moeilijk te beoordelen of het advies van een adviseur goed passend bij zijn vraag is.

MKB en stapelfinancieringen

De Hogescholen van Amsterdam en Utrecht zijn initiatiefnemers, samen met accountants- en financieringsspecialisten, van een onderzoek naar de nieuwe rol van de financieel MKB-adviseur. Op afstand zijn de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA) en de universiteiten van Amsterdam en Antwerpen bij het onderzoek betrokken. Samen onderzoeken zij hoe dus die nieuwe rol van de financieel MKB-adviseur kan worden vormgegeven.

WeCapital specialist in advies over stapelfinancieringen

Bij WeCapital hebben wij ons in het ‘fenomeen’ stapelfinancieringen en alternatieve financieringen gespecialiseerd en steunen wij het onderzoek. Wij zijn een onafhankelijke partij die uitsluitend in het belang van onze klanten een oplossing in gestapelde financieringsconstructies biedt. Daarvoor hebben wij toegang tot ongeveer 50 financieringsverstrekkers.
 

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem contact op met Mark Klein Breteler. Dan bespreken we de mogelijkheden met je.
Meer informatie? Neem contact op met Mark Klein Breteler
Neem contact op met Mark Klein Breteler