Algemeen

Uit de praktijk: juiste funding leidt tot forse rentekorting

Mark Klein Breteler
07 jun 2017

WeCapital adviseert en begeleidt ondernemers bij financieringsvoorstellen en -vormen. Dit doen wij onder meer bij de overname van ondernemingen en bij geplande investeringen. Vorige week hebben we daarbij een fors rentevoordeel voor een klant weten te realiseren.

Hoe was rentekorting mogelijk?

De bank had een rentekorting op basis van de Europese Investeringsbank (EIB) ingebouwd. Desondanks bleef een extra rentevoordeel voor de klant liggen. We hebben de bank geadviseerd om een aanvullende EIB-korting voor de ondernemer te realiseren. Dit kon met een kleine wijziging in de structuur van de financiering en door gebruik te maken van het SKAL-certificaat (EKO-keurmerk).

Uiteraard moest de bank afstemmen met het hoofdkantoor. Ook de bank trok tenslotte de conclusie dat de ondernemer goedkoper uit zou zijn met wat meer creativiteit en beter maatwerk. Uiteindelijk kon de klant 100.000 euro op de rentekosten besparen

Win-win

Zowel de ondernemer als de bankier was heel blij met ons advies. De ondernemer koos alsnog voor de gewijzigde aanbieding van de bank. En bleef daarmee als relatie voor de bank behouden. Een schitterend voorbeeld van een typische win-win situatie.

Meer weten?

Wil je weten wat WeCapital voor jou kan betekenen op het gebied van financieringen? Neem contact op met Mark Klein Breteler.

Meer informatie? Neem contact op met Mark Klein Breteler
Neem contact op met Mark Klein Breteler