‘Bouwen aan succes? Dat is samen mogelijkheden zien en benutten’

Marije Visscher
Visscher Traffic

In gesprek met Marije Visscher, Visscher Traffic

Groei en succes worden vaak in één adem genoemd. Een groeiend bedrijf is immers een mooie ontwikkeling. Tegelijk ontstaan er nieuwe uitdagingen, zoals financieringsvraagstukken. Ondernemer Marije Visscher had vragen, Ondernemersadviseur Ard Dekker kwam met oplossingen.

Wat begon als eenmanszaak groeide in acht jaar uit tot een onderneming met 40 medewerkers. Meer mensen betekent ook een groeiende behoefte aan ruimte. “Ja, succes heeft alles te maken met volgende stappen zetten”, vertelt Marije. “Zoals uitkijken naar een pand waar ruimte is voor mensen en ambities. Zo had ik een kavel op het oog, daarmee kwamen ook vragen in zicht. Zoals de financiering. Via Countus, met wie ik al jaren samenwerk, kwam ik in contact met WeCapital én met Ard.”

Wederzijds vertrouwen

Dat was een goede match, bevestigt Ard. “Het klikte vanaf het eerste moment, we wisten meteen wat we aan elkaar hebben. Marije gaf mij veel vertrouwen en deelde zonder aarzelen wat nodig was om samen die stappen te zetten. Wederzijds vertrouwen is onmisbaar wanneer je vooruit wilt. En wanneer je met elkaar aan succes wilt bouwen.”

Gedeelde visie

Minstens zo belangrijk voor Marije is dat zij en Ard een gedeelde visie op samenwerken hebben: “Ondernemen gaat over mensen. Dat is voor mij hét uitgangspunt bij elke keuze die ik maak in en voor mijn onderneming. Wil je vooruit met je bedrijf – oftewel bouwen aan succes – dan heb je mensen om je heen nodig die hetzelfde voor ogen hebben. Mensen die kunnen en wíllen samenwerken.”

Verrassende strategie

De juiste mensen dus, daar kom je verder mee. En met de juiste adviezen, óók onmisbaar wanneer je vooruit wilt, aldus Marije. “De financiering van onze nieuw pand bijvoorbeeld, daarvoor kwam Ard met een sterke strategie waarmee ik de gesprekken met meerdere banken vol vertrouwen inging. Een verrassende strategie ook, één die ik zelf nooit had bedacht. Dat is die toegevoegde waarde van een specialistische partner in financieringen: iemand die je nieuwe manieren en mogelijkheden laat zien om je doelen te behalen.”

“Iemand die je nieuwe mogelijkheden laat zien om je doelen te behalen, dat is de toegevoegde waarde van een specialistische partner.”

Voorwaarden en mogelijkheden

Toegevoegde waarde zit in kennis, creativiteit en snappen wat er nodig is om ergens te komen, maar het is bovenal iets wat je samen creëert, zo vertelt Ard. “Toegevoegde waarde is de optelsom van disciplines, zoals we die binnen WeCapital hebben. Wanneer je optimaal samenwerkt als collega’s en teams dan ontstaan er mogelijkheden en kansen. Dat zijn toch wel voorwaarden voor succes.”

Ben je benieuwd naar de toegevoegde waarde van onze mensen voor jouw bedrijf en succes? Neem contact op met een van onze adviseurs